Mirë se erdhët në platformën rajonale dedikuar luftës ndaj pandemisë së COVID-19 në Ballkan!

Çfarë

Qëllimi ynë kryesor është të komunikojmë informacion të saktë dhe të besueshëm shkencor, në mënyrë të thjeshtë dhe të qartë, si dhe të sqarojmë mitet dhe faktet e lidhura me COVID-19. Ne dëshirojmë t’ju japim të dhëna të sakta mbi COVID-19, në gjuhën tuaj, për t’ju ndihmuar të kuptoni arsyetimin pas masave të shëndetit publik të ndërmarra në shtetin tuaj. Dëshirojmë, gjithashtu, të ofrojmë interpretim të të dhënave në mënyrë që të ndihmojmë qeveritë dhe institucionet të përmirësojnë përgjigjen ndaj pandemisë së COVID-19. 

Kush

Ne jemi një grup epidemiologesh, mjekë klinicistë, shkencëtarë, ekspertë të teknologjise së informacionit, e të tjerë, nga Ballkani Perëndimor (Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria). Jemi një grup i vetëorganizuar, vullnetar, apartiak, shumica e të cilëve jeton në diasporë.

 

Pse

Virusi nuk njeh kufij, shtetësi, fe apo parti, kështu që duhet të luftojmë së bashku! Ne besojmë se kuptimi i situatës dhe mbikqyrja e pandemisë së COVID-19 do të minimizojë frikën dhe panikun dhe do të rrisë pranimin dhe bashkëpunimin me masat e ndërmarra për shëndetin publik, duke rezultuar në një ulje të numrit të vdekjeve.A i plotëson kriteret për

të qënë pjesë e Balkans

quaranteam?

A keni nevojë për profesionistë të aftë për t’ju ndihmuar në punën tuaj me COVID-19, të analizoni të dhënat ose të rishikoni literaturën?

A je i interesuar në një temë të caktuar ose keni një pyetje specifike që dëshiron të analizohet dhe kërkohet?

A dëshiron të jesh në kontakt me ne ose ke ndonjë pyetje apo ide?

Situata aktuale në rajonin e Ballkanit Perëndimor

Referencat: Johns Hopkins University

Për përditësimet më të fundit, ju lutemi të vizitoni faqen zyrtare qeveritare të secilit shtet.

Botëror

Konfirmuar: 175,342,170

Shëruar: 113,300,044

Vdekur: 3,786,581

Bosnje dhe Hercegovinë

Konfirmuar: 204,597

Shëruar: 177,122

Vdekur: 9,479

Kroacia

Konfirmuar: 358,504

Shëruar: 349,244

Vdekur: 8,132

Mali i Zi

Konfirmuar: 99,914

Shëruar: 97,844

Vdekur: 1,597

Maqedonia e Veriut

Konfirmuar: 155,507

Shëruar: 149,612

Vdekur: 5,470

Serbia

Konfirmuar: 714,634

Shëruar: 0

Vdekur: 6,951

Shqipëri

Konfirmuar: 132,437

Shëruar: 129,807

Vdekur: 2,453

Rastet aktuale të konfirmuara në Ballkan, për më shumë hollësi dhe përmbajtje interaktive klikoni në hartë.

NA KONTAKTO
Nëse dëshiron të vihesh në kontakt me ne ose ke ndonjë pyetje