Mirë se erdhët në platformën rajonale dedikuar luftës ndaj pandemisë së COVID-19 në Ballkan!

Çfarë

Qëllimi ynë kryesor është të komunikojmë informacion të saktë dhe të besueshëm shkencor, në mënyrë të thjeshtë dhe të qartë, si dhe të sqarojmë mitet dhe faktet e lidhura me COVID-19. Ne dëshirojmë t’ju japim të dhëna të sakta mbi COVID-19, në gjuhën tuaj, për t’ju ndihmuar të kuptoni arsyetimin pas masave të shëndetit publik të ndërmarra në shtetin tuaj. Dëshirojmë, gjithashtu, të ofrojmë interpretim të të dhënave në mënyrë që të ndihmojmë qeveritë dhe institucionet të përmirësojnë përgjigjen ndaj pandemisë së COVID-19. 

Kush

Ne jemi një grup epidemiologesh, mjekë klinicistë, shkencëtarë, ekspertë të teknologjise së informacionit, e të tjerë, nga Ballkani Perëndimor (Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria). Jemi një grup i vetëorganizuar, vullnetar, apartiak, shumica e të cilëve jeton në diasporë.

 

Pse

Virusi nuk njeh kufij, shtetësi, fe apo parti, kështu që duhet të luftojmë së bashku! Ne besojmë se kuptimi i situatës dhe mbikqyrja e pandemisë së COVID-19 do të minimizojë frikën dhe panikun dhe do të rrisë pranimin dhe bashkëpunimin me masat e ndërmarra për shëndetin publik, duke rezultuar në një ulje të numrit të vdekjeve.A i plotëson kriteret për

të qënë pjesë e Balkans

quaranteam?

A keni nevojë për profesionistë të aftë për t’ju ndihmuar në punën tuaj me COVID-19, të analizoni të dhënat ose të rishikoni literaturën?

A je i interesuar në një temë të caktuar ose keni një pyetje specifike që dëshiron të analizohet dhe kërkohet?

A dëshiron të jesh në kontakt me ne ose ke ndonjë pyetje apo ide?

Situata aktuale në rajonin e Ballkanit Perëndimor

Referencat: Johns Hopkins University

Për përditësimet më të fundit, ju lutemi të vizitoni faqen zyrtare qeveritare të secilit shtet.

Botëror

Konfirmuar: 323,298,783

Shëruar: 0

Vdekur: 5,529,119

Bosnje dhe Hercegovinë

Konfirmuar: 313,185

Shëruar: 0

Vdekur: 13,741

Kroacia

Konfirmuar: 802,745

Shëruar: 0

Vdekur: 13,038

Mali i Zi

Konfirmuar: 200,535

Shëruar: 0

Vdekur: 2,465

Maqedonia e Veriut

Konfirmuar: 241,651

Shëruar: 0

Vdekur: 8,083

Serbia

Konfirmuar: 1,412,588

Shëruar: 0

Vdekur: 13,026

Shqipëri

Konfirmuar: 228,777

Shëruar: 0

Vdekur: 3,262

Rastet aktuale të konfirmuara në Ballkan, për më shumë hollësi dhe përmbajtje interaktive klikoni në hartë.

NA KONTAKTO
Nëse dëshiron të vihesh në kontakt me ne ose ke ndonjë pyetje